Schous Kulturbryggeri

OM PROSJEKTET

Oppdragsgiver:
KLP Eiendom

Areal:
Ca. 9000 m2

Adresse:
Trondheimsveien 2, Schouskvartalet, Oslo

Foto:
KLP Eiendom / Arkitektkontoret Eide og Haslestad AS

Arkitekt:
Arkitektkontoret Eide og Haslestad AS

Interiørarkitekt for Oslo Kommune Kulturetaten:
Scenario interiørarkitekter AS

Interiørarkitekt for Eide og Haslestad:
Eili Frøholm Olsen

Visjonen for Schous kulturbryggeri er å bidra til nyskaping og utvikling av musikk og kulturaktiviteter i Oslo. Prosjektet var en stor kultursatsing i regi av Kulturetaten, Oslo kommune, der deler av tidligere Schous bryggeri på Grünerløkka ble omdannet til et levende kulturkvartal.

Eili var prosjektansvarlig for alle interiørarbeider under Arkitektkontoret Eide og Haslestad AS. Arbeidet med Kulturbryggeriet omfattet skissestadiet, planløsning, material- og fargevalg, samt ferdigstillelse. Prosjektet omfattet fire nye lokaler for musikalsk og artistisk utfoldelse: Øvinghotellet, Kulturskolen, Popsenteret og Riksscenen.

Øvingshotellet

Øvingshotellet er en del av en større satsning i regi av Kulturetaten i Oslo Kommune. Det gamle teglbygget, Vørterhuset, er ombygget til Øvingshotell som består av 49 små og store øvingsrom for både amatører og profesjonelle musikere, med solistrom, bandrom og større rom for preproduksjoner hvor det er plass til f.eks band, teatergrupper, danseensembler eller andre grupper. 

Øvingsrommene er separate lydbokser som er satt inn i eksisterende konstruksjon, for slik å ivareta lydkravene. Fasaden har fått et nytt stort glassfelt, og innvendig er det satt inn en ny heis. Heis- og trapperommet har fått innslag av rødt for å tiltrekke oppmerksomhet og ytterligere markere inngangsparti og fremkomstarealer.

Kulturskolen

Oslo Musikk og Kulturskole, er et kommunalt tiltak for barn og unge med tilbud om undervisning i musikk og dans og teater. Tilbudet omfatter undervisning i dans, teater, musikk, tegning og maling med undervisning og kurs for alle nivåer. Tilbudet er rikt med lokaler for dans- og teateroppsetninger, keramikkovner, garderobeanlegg, dansesaler, tegnesal og musikkøvingsrom.

Alle funksjoner har sin plass i Kulturskolens lyse og romslige lokaler. Ankomstområdet er åpent og imøtekommende, og gulvbelegget går igjen i alle rom for å binde bygget sammen med de andre delene av Kulturbryggeriet.

Riksscenen

Riksscenen er den nasjonale scenen for folkemusikk og folkedans, og ble etablert som stiftelse av Juoigiid Searvi, FolkOrg, Noregs Ungdomslag og Samspill International Music Network i 2010.

Hovedstrukturen til Riksscenen består av en hovedscene – fra 2. til 4. etasje – med sitteplasser til 350 personer. I kjelleren er det plassert en intimscene, en øvingsscene og en tilhørende garderobe med dusj og wc.

Popsenteret

Popsenteret tilbyr faste og skiftende utstillinger, musikkrelaterte arrangementer, opplegg for skoleklasser, omvisninger for store og små grupper, utleie av lokaler og museumsbutikk.

Opplevelsessenteret for populærmusikk ligger sammen med Riksscenen, og deler fellesfunksjoner som restaurant, vestibyle og garderober. Utstillingslokalene ligger i glassdelen til venstre for den lukkede sceneboksen. Adkomsten skjer via et glassatrie som danner et lyst fordelingsrom mellom disse to kulturinstitusjonene. Restaurantområdet ligger under den opphøyde sceneboksen og vil knytte seg til utelivet i dette kulturkvartalet.

GALLERI

Trenger du en erfaren og kreativ interiørarkitekt? Snakk med oss om ditt neste prosjekt!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du bruken av informasjonskapsler.