Temps de Flors – ANtic Cinema Modern

OM PROSJEKTET

Oppdragsgiver:
Girona “Temps de Flors”

Areal:
300 m2

Sted:
Girona, Spania

Foto:
Frøholm / Leren

Interiørarkitekt:
Eili Frøholm Olsen

Blomsterdesigner:
Marianne Leren

Elektrikere:
David Lopez Gil og Roso Tarragona

Frøholm/Leren har sammen med spanske elektrikere deltatt i den store blomsterfestivalen “Temps de Flors” som avholdes i Girona nord for Barcelona hvert år. Med nærmere 200 utstillere hadde festivalen i 2016 over 200 000 besøkende og ble i 2011 kåret av National Geographic som et av verdens topp 10 destinasjoner.

Duoens utvalgte og tildelte sted var en gammel kino, Antic Cinema Modern, som brant i 1988. Med konseptet tid ønsket de å understreke kontrastene i den gamle kinosalen:

død – levende / eksteriør – interiør / åpen – stengt / status quo – utvikling / lys – mørke / konstruksjon og arkitektur – natur / stillhet – uttrykk

Via installasjonen skapte vi en dialog mellom nevnte kontraster. Med kinoens eksisterende arkitektur som bakteppe introduserte vi resirkulerte materialer og naturlige elementer, som bambus, evighetsblomster og gamle røde løpere fra kinoen som et tegn på respekt både for naturen, og historien av bygget.

I inngangspartiet koblet vi en gammel skrivemaskin opp til en moderne laptop og projektor, og oppfordret med dette publikum til å ta del i verket ved å skrive et ord. Her utforskes konseptet tid videre via den teknologiske utviklingen; fra skrivemaskinen til # og selfies.

Navnet på verket er #AraGirona, som betyr #NåGirona og igjen fokuserer på at tid er relativt. I og med at kinoen ikke har tak er dette et sted der tiden ikke har stått stille. Naturen har kommet inn og tatt tilbake, og hver dag var det tydelig hvordan solen, vind og regn spilte en stor rolle i verket med å kaste skygger, og å lage lyd.

GALLERI

Trenger du en erfaren og kreativ interiørarkitekt? Snakk med oss om ditt neste prosjekt!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du bruken av informasjonskapsler.