Balance – Oslo Design Fair

OM PROSJEKTET

Oppdragsgiver:
Nordic Living

Areal:
112 m2

Sted:
Lillestrøm varemesse

Foto:
Frøholm / Leren

Interiørarkitekt:
Eili Frøholm Olsen

Blomsterdesigner:
Marianne Leren

Frøholm/Leren ble invitert av Nordic Living til å designe et inspirasjonsområde for deres første messe i Lillestrøm 23.-25. januar 2019. Med konseptet BALANCE stilte vi igjen spørsmål rundt forholdet mellom interiør og natur, og søkte å utfordre grensene mellom våre to fag på en ny og spennende måte.

I dagens interiørtrend er plantematerialer representert med blomstertapeter og kompakte plantevegger, og Frøholm / Leren ønsket å vise at levende vegger kan være så mye mer. Standen ble satt sammen av to elementer basert i henholdsvis Frøholms interiørverden og Lerens blomsterverden.

Elementene hørte sammen og spilte på lag, men de utfordret også hverandre. En grønn korridor og en skyggevegg ble bygget opp med rammeverk, botaniske materialer og lys- og skyggevirkninger.

Skyggeveggen bestod av et enkelt rammeverk med papir som ble lyssatt fra en side. Her fikk publikum en todelt utstillingsopplevelse; på en side sto produktene i farger og kunne tas og kikkes på, på den andre siden danset fantastiske skygger av produkter sammenstilt med de botaniske kreasjonene til Leren i sort hvitt over lerretet.

Den grønne korridoren var bygget opp på lignende vis, men rammeverket ble fylt med botaniske materialer for å gi det uttrykket og følelsen duoen ønsket. Den var et utstillingslokale man kunne gå rundt og inni.

Ved inngang og utgang hadde korridoren et lett uttrykk med eføy og ruscus, mens midten var preget av mose, furu og en deilig lukt av skog og natur. Det føltes som om det grønne grodde ut av treverket, hadde viklet seg inn i sprinkler i taket, og blandet seg med produktene. Det var en symbiose av interiør og natur.

Med verket BALANCE ønsket Frøholm / Leren å utfordre og inspirere utstillere og publikum til å tenke annerledes rundt bruken av naturelementer i design av showroom, butikker og egne hjem. Når man jobber med fagene sidestilt og forsøker å viske ut grensene mellom disse kan en plante kaste flotte skygger på en vegg og eliminere behovet for vegghengt kunst, eller en romdeler fremtre fra hengende eføy.

GALLERI

Trenger du en erfaren og kreativ interiørarkitekt? Snakk med oss om ditt neste prosjekt!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du bruken av informasjonskapsler.