ENEBOLIG PÅ RØYKÅS

OM PROSJEKTET

Oppdragsgiver:
Privat

Areal:
330 m2

Sted:
Røykås

Foto:
Trine Rasch-Willumsen

Interiørarkitekt:
Eili Frøholm Olsen

Sivilarkitekt:
Odd Haslestad

Vi ble kontaktet av en småbarnsfamilie som hadde kjøpt drømmetomten, og som slet med å finne en tilfredsstillende arkitektonisk løsning innen ferdighusstandarden som ivaretok deres ønsker og behov. Paret ønsket et praktisk hjem for en familie på 4 med gode funksjonelle innearealer, tilpasning til terreng og eksisterende vegetasjon, samt å utnytte høyden for å få glede av utsikten, og god tilgang til utearealene.

Med utgangspunkt i tomtens natur startet arbeidet med prosjektering av totalt fem halv-etasjer knyttet sammen av et sentralt trapperom. Interiørarkitekten var involvert fra prosjektets begynnelse, og kunne derfor være med å påvirke planen for den innvendige arkitekturen før selve byggingen var påbegynt. Små justeringer bedret og økonomiserte arealbruken og sørget for det gode resultatet.

Med to aktive små barn ble rom for adspredelse og samtidig å kunne ha kontakt med barna enten de var ute, på soverommet eller i tv-stuen, vektlagt. Dialogen mellom etasjene, åpenheten og de mange vinduene i alle deler av huset tillater dette.

GALLERI

Trenger du en erfaren og kreativ interiørarkitekt? Snakk med oss om ditt neste prosjekt!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du bruken av informasjonskapsler.